top of page

Smart Network Sint-Truiden: eerste Smart Network in de Vlaamse maakindustrie.

SN logo circles neg.png

Sint-Truiden is een stad in verandering die je op elke vlak weet te verrassen. Hier trekt men vol de kaart van innovatie voor een succesvolle groei en verankering van de fabrieken.  Zo wil men de verdere uitbouw van het economisch weefsel in de regio stimuleren, ondersteunen en versterken met initiatieven waarbij samenwerking en synergiën tussen bedrijven, kennisinstellingen, onderwijs en overheid centraal staan.  In de hoofdstad van Haspengouw gaan levenskwaliteit en smart industrie immers hand in hand.

STAD IN VERANDERING

SN logo circles neg.png

Succes vloeit voort uit concrete, tastbare initiatieven. De stad Sint-Truiden en Lean Lead hebben daarom het eerste Belgisch slimme productiecollectief gelanceerd. Dit lokale initiatief is een eerste prototype waarbij hoogwaardige automotive fabrieken gaan samenwerken in een ‘Smart Automotive Network’. Een toegepaste cluster in een specifieke industrietak, waarbij de participanten zich via lokale kennisdeling, netwerking en innovatieve co-creatie wederzijds versterken. Om de verankering van Zuid-Limburg als zwaartepunt van de automobielindustrie te realiseren zal er tussen bedrijven een uitwisseling zijn van kennis ,inzichten en ervaringen waarbij we de focus leggen op wederzijdse succesverhalen...

CONCRETE EN TASTBARE INITIATIEVEN

SN logo circles neg.png

Punch Powertrain, VCST, Tenneco en Bosch vormen een ‘slim automotive netwerk’, waarbij ze, als leveranciers in de automobielsector, kennis, middelen en innovatie met elkaar zullen uitwisselen om te transformeren naar een fabriek van de toekomst. Hierbij zullen kennis en best practices op vlak van World Class Technologie, Lean manufacturing, digitalisering, logistieke flow en andere organisatieprocessen gedeeld worden.

SMART AUTOMOTIVE NETWORK

SN logo circles neg.png

Het Smart Network is niet enkel smart op vlak van productie processen maar ook op vlak van mensen. Goed opgeleide, gemotiveerde mensen zijn de hoeksteen voor het succes van de fabrieken van de toekomst. Door samen te werken verhogen de partners hun slagkracht in het aantrekken, opleiden en behouden van hun medewerkers. Zo willen we de groei naar operational excellence samen met de medewerkers realiseren vanuit de kracht van hun talenten en sterktes. En mensen die gelukkig zijn op hun werk, dragen vanzelf bij tot het positieve imago van een bedrijf. De echte toekomst van de future proof industrie ligt dus bij smart people@work.

SMART PEOPLE

"Slimme innovatie, vanuit nieuwe technologieën en productiemethodes."

PASCAL VOSSIUS I SCHEPEN LOKALE ECONOMIE SINT-TRUIDEN 

SN logo circles neg.png

Er zijn welomlijnde thema’s gedefinieerd , waar specialisten van de partnerbedrijven zich als één team over zullen buigen. Zo worden expertise en inzichten tussen de bedrijven samengebracht om tot een optimaal scenario te komen, waar alle partnerbedrijven de vruchten van kunnen plukken.
 

  • Efficiëntie en kosten zijn en worden steeds belangrijker. Hiervoor zet men in op de 4de industriële revolutie met innovatie op vlak van Technology, Digitalisation, Supply Chain, Lean Production en Smart People@work

  • Geen “the war for talent”  maar focus om samen de nodige talenten aan te trekken of te ontwikkelen om alle uitdagingen te kunnen realiseren.


Bedrijven moeten niet harder maar slimmer gaan werken. Door op lange termijn samen te werken , innovatie en best practice te realiseren zal men competitief blijven.  Zo’n slim netwerk bewijst hiermee de kracht van samenwerking en het belang van lokale verankering voor internationale geloofwaardigheid.”

NIET HARDER, MAAR SLIMMER WERKEN

bottom of page