top of page

Stad Sint-Truiden

STAD SINT-TRUIDEN

SN logo circles neg.png

Sint-Truiden is een stad in verandering die je op elke vlak weet te verrassen. Niet alleen op vlak van cultuur, vrijetijd en landschap maar ook op vlak van industrie. Hier trekt men vol de kaart van innovatie voor een succesvolle groei en verankering van de fabrieken. In de hoofdstad van Haspengouw gaan levenskwaliteit en smart industrie immers hand in hand. 

De Stad Sint-Truiden heeft daarom ism Lean lead het eerste Belgisch slimme productiecollectief gelanceerd. Dit lokale initiatief is een eerste prototype waarbij hoogwaardige automotive fabrieken gaan samenwerken in een ‘Smart Automotive Network’. Zo wil men de Automotive in de regio, vandaag grootste in België, als USP versterken om de tewerkstelling te verhogen of minstens zeker te stellen.  


Naast Droneport ziet de stad Sint-Truiden het initiatief “Smart Network” als een volgende stap om deze doelstelling te realiseren. Beide initiatieven ontwikkelen zich vanuit de specifieke doelstellingen met de opportuniteit om elkaar te versterken in de toekomst.

De " SMART fabriek van de toekomst ” kan als competence center met grote visibiliteit en uitstraling voor de regio rond deze topics werken. Vanuit doorgedreven samenwerking met de bedrijven in de regio kan men zo bijdragen in de verdere verdieping en ontwikkeling van de nieuwste productiesystemen en innovaties om de toekomst van de bedrijven zeker te stellen.

www.sint-truiden.be

bottom of page