top of page

Masterclass @ Punch

November 2019

11 Punch.png

Leidinggeven & coaching van productieteams!

 

In veel bedrijven groeit het besef dat mensen steeds meer de kritische factor voor het succes van een onderneming vormen. De grote uitdaging is de ontwikkeling van competenties zo te organiseren, dat ze in relatie met de werk- processen en de productiesystemen onmiddellijk bijdragen om de doelen en ambities van de organisatie waar te maken. Het is niet een kwestie van nog meer te doen, maar wel efficiënt en slim te werken. Van de leidinggevende wordt verwacht dat hij naast organiseren en plannen ook een people manager en coach van zijn medewerkers is. Betrokken en gemotiveerde medewerkers maken namelijk het verschil.

 

Tijdens onze samenkomst bij Punch ontdekten we in de voormiddag inzichten en principes van coaching en verantwoordelijke teams. Namiddag konden we dan samen de succesvolle praktijkvoorbeelden bij Punch ontdekken en leren hoe vanuit een positief mensbeeld deze fabriek ingericht is. Waardoor mensen vanuit betrokkenheid en verantwoordelijkheid hebben mee gewerkt aan een sterk groeiverhaal en wat dit '‘Verbindend Leiderschap’ nu ook in lastige tijden kan betekenen.

 

Deze masterclass heeft zo de principes van coaching en verantwoordelijke teams vertaald naar de dagelijkse situatie op de productievloer.

Er was daarom aandacht voor volgende topics ivm coaching en ontwikkeling van je medewerkers.

• Hoe medewerkers meer “betrekken” en verantwoordelijkheid geven ?

• Teamborden : Hoe via taakgroepen kwaliteit, veiligheid, milieu, enz. beter implementeren

• People management, “Wat verwacht je medewerker?”

• Teamcoaching “Individu - groep – verantwoordelijke teams”

• Hoe omgaan met weerstand?

• Tips en trucs

• Succesvolle praktijkvoorbeelden “ Fluitend naar het werk”

bottom of page