top of page

Lean, continu verbeteren met teams i.s.m. TENNECO en Punch
31 mei 2022

tenneco-4.jpg

Factories of the Future leggen de focus op een mensgerichte aanpak van continu verbeteren productieteams en worden zo wendbaar in een snel veranderende wereld. Goed opgeleide, gemotiveerde mensen zijn de hoeksteen voor vele uitdagingen. Daarom verwacht men van leidinggevenden dat zij naast organiseren en plannen ook de coaching van hun medewerkers op zich nemen. Deze opleiding vertaalt de principes van coaching en samen continu verbeteren naar de dagelijkse situatie op de productievloer.

tenneco-3.jpg

Lean 2.0 - continu verbeteren met teams  

We begonnen de dag met een informatieve uiteenzetting i.s.m. Lean Lead over hoe:

• Medewerkers meer betrekken en verantwoordelijkheid geven

• Omgaan met weerstand

• Teamborden: hoe m.b.v. taakgroepen kwaliteit, veiligheid, milieu, etc. beter implementeren

• Taken en klein onderhoud door de medewerkers zelf laten uitvoeren (TPM)

• Samen continu verbeteren

Zo konden we ontdekken dat Lean de basis is van een automotive productiesysteem en ook bij elke andere sector en KMO’s het verschil kan maken. Lean focust op flow productie zonder verspillingen en streeft enkel naar activiteiten die toegevoegde waarde hebben. Zo kan je voldoen aan de wensen van je klant die steeds meer flexibiliteit ,maatwerk, snelle levertijden enz… eist en dat aan concurrentiele prijzen.

tenneco-1.jpg

In de namiddag volgde een ‘benchmarkbezoek’ bij de Smart Factory Tenneco. Zij leggen voor een succesvolle lean aanpak de focus op een mensgerichte aanpak van continu verbeteren. Goed opgeleide, gemotiveerde mensen zijn de hoeksteen voor vele uitdagingen en het continu verbeteren. Na corona draait de fabriek nu terug op volle toeren dankzij hun smart productiesysteem en de ontwikkeling van een nieuwe hoogtechnologische schokdemper. Putten, bulten en steentjes in de weg laten zich niet meer voelen. Deze productinnovatie en het inzetten op Lean & Lean Leiderschap verzekert de toekomst van Tenneco.

SHARING Ideas - INSPIRING each other - CREATING impact - [RE]ACTING with passion - TOGETHER WE ARE STRONGER

bottom of page