top of page

Digitalisatie: Digibox  

Januari 2020

14 DIGI.png

Automotive staat hoe langer hoe meer onder economische druk en onze leden dienen hun product kwaliteit en efficiëntie steeds verder te verbeteren. Het snel vaststellen “Quick response Management” van afwijkingen en een goede problem-solving worden hierdoor zeer belangrijk.

Men wil ten allen tijde voorkomen dat problemen of slechte delen pas later in het proces en al zeker niet bij de klant naar boven komen. Een continue monitoring en proces-analyse moet hen in staat stellen om problemen of slechte delen individueel op het moment zelf te detecteren.

Een dergelijke monitoring zal tot gigantische hoeveelheden data leiden welke voor een grondige analyse krachtige algoritmes nodig hebben. Alsook dient men zowel nieuwe als verouderde machines en systemen mee te nemen in deze uitdaging.

Monitoring ,data collectie en data mining vraagt daarom in de ontwikkeling en implementatie grote investeringen ondanks dat de werking en effectiviteit niet gekend zijn. Het smart network heeft hierdoor gekozen voor de ontwikkeling van een goedkope DIGIBOX die de bedrijven in staat stelt om zeer eenvoudig, snel en goedkoop te experimenteren in productie. Nadien, als de effectiviteit bewezen is, kan men een business case opstellen voor implementatie en uitrol over de verschillende machines en bedrijven.

 

Voor deze uitdaging werd de hulp van Enginity Cronos groep ingehaald en zijn kunnen vanuit hun ruime ervaring ons hier perfect bij ondersteunen. Na enkele workshops hebben zij samen met de leden een eerste test DIGIBOX ontwikkeld die we in 2020 uitgebreid gaan testen en verder ontwikkelen. Het delen als smart network van de verschillende resultaten en inzichten maakt ook dat deze een snellere en goedkopere realisatie mogelijk maakt. Zo komt de sterkte van cocreatie binnen ons netwerk naar voor.

bottom of page