top of page

Human centered : Happiness@work conference 
september 2018

mark-adriane-259950-unsplash.jpg

Ook het SPN vindt mensen en cultuur binnen hun organisatie  belangrijker dan strategie, structuur en processen en daarom trokken ze op 9/10/2018 naar Happiness @ Work in Antwerpen. Men kon daar leren hoe men met een team tot meer betrokkenheid, meer tijd en betere bedrijfsresultaten kan komen ,o.a. door zelfsturing , natuurlijke leiderschapstraining ,preventie burn out , … 


Een 8-tal sprekers gaven de meer dan 300 aanwezigen hun kijk en inzichten over happiness@work.  Wij zetten voor jou een paar inzichten die tijdens het congres naar boven kwamen op een rijtje.


1. Een doel zonder acties is een wens

Je bent huurder oftewel eigenaar van je leven. Als je verandering wil, moet je er haalbare en realistische acties aan koppelen en ze DOEN. Uiteindelijk is er niets dat je écht tegenhoudt, enkel de stories in je hoofd en de uitwegen die eruit voortkomen.



2. Weten waartoe je elke dag bijdraagt is essentieel

 Je betrokken voelen in je job betekent weten waartoe je bijdraagt en weten dat die missie jouw meest kostbare bezit waard is: je tijd. Bovendien moet die missie aansluiten bij wat jij in jouw leven de moeite waard vindt, wat aansluit bij je persoonlijke levensmissie. Als je professionele missie en persoonlijke missie geen enkel raakvlak hebben... wordt het moeilijk echt duurzame voldoening te halen uit je job en je leven te verrijken.



3. Verborgen vooronderstellingen blokkeren ons

Wat ons vaak blokkeert in onze achtervolging van het werkgeluk, zijn veronderstellingen. Veronderstellingen zijn moeilijk te ondergraven. Meestal maken ze al lange tijd deel uit van onze interne breinkeuken en is het juist daarom moeilijk om je ervan te ontdoen. Om de vooronderstellingen die je tegenhouden boven water te brengen, moet je op je bekende manier je iets onbekend ondernemen. Nee, met benjispringen ga je het niet redden. Wel met een professionele uitdaging aan te gaan. Een dagje bureau-tourisme en jobwissel bijvoorbeeld. Probeer het gewoon.


4. Werk vooreerst met je sterktes 

Focus op sterktes, zowel die van jezelf als die van anderen. Iedereen is ergens goed in en anderen dingen gewoon minder. Als we al onze energie in steken om ons op alle vlakken van ons professioneel leven voortdurend te versterken, verspillen we uiteindelijk veel energie aan het verbeteren van waar we niet zo goed in zijn. Dit terwijl we onze bedrijfsmissie terwijl ontzeggen van waar we écht goed in zijn. We maken namelijk pas echt het onderscheid dankzij onze sterktes. De boodschap is: zet je volledig in op je talenten en hoe die je job en je bedrijf sterker maken. Zodra je een niveau van zelfcomfort hebt bereikt over je eigen prestaties, volgen andere competenties vanzelf.

 

Net als alle aanwezigen waren ook de deelnemers van het SPN zeer enthousiast over dit event en gingen ze met ideeën naar Sint-Truiden waar ze nu mee aan de slag gaan.

bottom of page