top of page

CODI

September 2020

Laptop

Als smart network stellen we je graag voor aan CODI (kort voor Connectivity Orchestrator & Data Insight). CODI is een industriële mini-PC waar een aantal basisfuncties in geïntegreerd zijn op maat van ons network !

Deze digitale toolbox kan zowel permanent als ad hoc geïmplementeerd worden voor systeem-monitoring en probleemanalyse.  Hoewel de meeste moderne machines heel veel meten, zijn de resultaten niet altijd beschikbaar in het vereiste formaat. De CODI kan dit oplossen door verbinding te maken met deze machines en de vereiste, rauwe data te verzamelen. Indien bepaalde metingen ontbreken, kunnen er extra sensoren worden toegevoegd en rechtstreeks met de CODI verbonden worden.

Samen met de gegevens van productiesystemen zoals MES en ERP, kunnen gegevens automatisch verwerkt worden tot nuttige informatie: OEE en KPI dashboards voor kwaliteits- en procescontrole, grafieken voor procesverbetering, machinestatus en verbruiksinformatie voor onderhoud,… Deze informatie kan in dagelijkse rapporten of in real time getoond worden.

 

De CODI kan ook waarschuwingen genereren en invoer geven voor andere systemen. Gebaseerd op deze invoer, kunnen werkorders voor onderhoud automatisch aangemaakt worden of passende werkinstructies getoond worden.  De CODI behoeft geen tussenkomst van een operator om gegevens te verzamelen of te verwerken, iedere stap kan automatisch. Dit voorkomt menselijke fouten tijdens het opschrijven en verwerken van de gegevens. Maar het automatisch verzamelen en verwerken van de gegevens vraagt ook geen gespecialiseerde kennis aangezien een low-code systeem wordt gebruikt.

De CODI is telkens aangepast aan de toepassing gebouwd. Het is geen standaardpakket waarin het proces moet passen. Het CODI-pakket past zich aan het proces aan. Als gevolg is hij zeer kosteneffectief. Hij kan gebruikt worden als een permanente oplossing om een proces te volgen of als een toolbox om meteen die processen te volgen die aandacht vereisen.

Momenteel lopen er uitgebreide cases bij VCST en DRiV.

bottom of page